Genua, Geniaal

Gisteren zijn we naar Genua geweest. Dit ligt op dezelfde afstand als Turijn, maar dan de andere kant op. Genua is een mooie stad met brede boulevards en mooi huizen. Aan de andere kant is het ook een havenstad en dat is altijd een beetje smoezelig. Dat is ook de charme.

Het was zondag en daardoor was de binnenstad relatief rustig. De wegen waren in ieder geval bijna leeg en dat was maar goed ook, want daar heeft een planoloog aan gewerkt die duidelijk last had van schizofrenie. Mijn hemel hoezo in elkaar proppen en boven en onder elkaar door. Je moet je voorstellen dat er een weg op palen door de stad heen is gevlochten en daar zijn in de loop van de tijd andere wegen omheen gedraaid. Een knoop die niet meer te ontwarren is.

De rit ernaar toe was ook erg mooi. Door de heuvels van Piemonte. Dat was misschien nog wel het mooiste van de dag.

Ik spreek je…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *