Florance

Gisteren zijn we naar Florence geweest.

We zijn er natuurlijk al vaker geweest, want als je er in de buurt bent moet je er even heen. Dus de hoogtepunten hebben we al gehad. Wij vinden het leuk om wat te slenteren en wat straatjes te bekijken en een beetje van de overvolle plekken rond de Duomo.

We zijn naar een parkeergarage gereden in Borgo la Croce. Daar kan je met de telepass zo inrijden. Het fijne is dat je dan een gewone parkeergarage hebt en niet van die rare mannetje met een garage die met je sleutels ervandoor gaan.

Toen we uit de parkeergarage kwamen stonden we midden op een lokale markt. Erg leuk met wat "antiek" en fruit. Er was ook een leuke bar/bistro Gilda genaamd. Er mooi ingericht, maar de koffie had ze duidelijk nog een cursus voor nodig. De cappo was om je bek te verbranden en smaakte meer naar melk dan naar koffie.

Daarna verder de stad in. Je komt bijna altijd langs de Duomo, maar dan links en rechts de straatjes in. Op een staan we dan voor een snoepwinkel met een geweldige etalage!

Van boven tot onderen vol met snoep.

Rond dat tijdstip trok de hemel dicht en werd het donker. We hadden de binnenstad eigenlijk wel gezien en hebben de terugweg maar ingeslagen.
Vlak voor de parkeergarage begon het te sputteren en terwijl wij de auto instapten hoorden we het buiten losbarsten.

We zijn letterlijk Florence uitgespoeld. Slagregen, windstoten en overstromingen alles was aanwezig. Best spannend, maar gezien het feit dat Italianen met regen niet kunnen autorijden en de alarmlichten aanzetten en aan de kant gaan staan hebben we de weg voor onszelf!

Mooie dag!

Ik spreek je…