Dag 12, Alberobello – op bezoek bij de Trulli

Vandaag zijn we naar de hoofdplaats van de Trulli gegaan. Op de hoogvlakte achter ons huis, landinwaarts, daar heeft men een aparte manier van huizen bouwen. De trulli. Dit is een soort huisje met een puntdak die bestaat uit losse op elkaar gelegde stenen. Deze huizen zijn gemakkelijk te bouwen, als je weet hoe, en gemakkelijk af te breken. Dit is dan weer minder moeilijk en kan zelfs ik! Alberobello is de hoofdplaats van de Trulli… En dat doen ze er om! Het is een grote touristentrap! 1500 Trullies bijelkaar en daar komen waarschijnlijk net zoveel touristen op af!

Het is wel erg mooi om te zien, maar een beetje druk. Ach, het hoort erbij en je moet het gezien hebben!

's Avonds zijn we Fasano ingereden voor een ijsje. We hadden de binnenstad nog niet gezien en die was vest leuk, maar je kan zien dat dit een arm deel van Italië is. Veel gesloten winkels en lege panden.

Ik spreek je…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *