Zon, zee en strand

Vandaag hadden we wilde plannen. Eerst strand en daarna nog naar Nazaré. Maar daar is niets van terecht gekomen.

Het strand was zo heerlijk dat we zijn gebleven. We hadden namelijk een beach shelter gekocht en een soort laag windscherm (duidelijk portugees, iedereen heeft er hier een) en dat is goed bevallen. Geen wind en toch een indirect windje die de hitte weg houdt. Erg smakelijk! We zijn dus van 10 tot 3 op het strand geweest en daarna naar huis gegaan om wat te drinken en te gaan koken.

De zee is hier erg onstuimig. Hoge golven die hardop het strand knallen. Je kunt niet zwemmen in deze zee. Je gaat er een beetje tot je knieën in en dat is het. Ik heb vandaag geprobeerd om nat te worden en dat is gelukt. Ik ben alleen bijna verdronken. Nu snap ik dat mensen in een tsunami niet meer boven kunnen komen. Ik lag in 20 cm water en ik had zand en water overal. Hoe moet dat wel niet zijn als er een 10 meter hoge golf op je af komt.

Wat we morgen gaan doen? We weten het nog niet. Misschien nog een dagje Lissabon zonder Beagle of het wordt dinosaurus sporen kijken in Fatima. ( en misschien stiekem toch weer naar zee….)

Je hoort weer van ons….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *