Dag 5, Salerno en de Amalfi kust

Vandaag we de omgeving aan het bekijken. We gaan naar de plaats waar we de hele tijd op uitkijken: Salerno. Een hele mooie stad met een zeehaven. Ik benoem het omdat het niet normaal is dat een stad met een zeehaven mooi is. Het heeft vaak iets hards en ruigs, maar Salerno is de uitzondering en mooie plaats met een mooi centrum en erg vriendelijke mensen. De duomo(kerk) is erg mooi, maar helaas geen kaarsjes…

 
Daarna zijn we langs de Amalfi kust gereden. De ss163! Beroemd en berucht! Beroemd om zijn vergezichten en uitzichtspunten! De liefdelijke dorpjes vastgeplakt aan de afgrond boven de zee. Berucht om de kronkeligheid van de weg en de vele ongelukken, omdat italianen nou eenmaal niet kunnen rijden. Behalve hard en roekeloos.

Onderweg zijn gestopt voor de lunch bij een barretje. Mannetje alleen die de bar runt en die heeft ons een heerlijke paninni inelkaar gedraaid met lekkere mozzarella uit deze streek (de beste van Italië).

Ik spreek je later….

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *