Dag 4, Napels

Vandaag moeten we wat gaan doen anders groeien we dicht! Vuurrood en rond als een strandbal! Napels wordt ons doel vandaag. Een stad die je gezien moet hebben… Mooier dan Rome, maar smeriger als een riool…??? Raar maar waar schijnt.

Het lastige is altijd waar moet je nou zijn in zo'n grote stad. Nou we kiezen op goed geluk maar een plek in het centrum als doel.

De rit er naar toe is de ergste die we tot nu mee hebben gemaakt in Italië. We begrijpen nu waarom de autohuur zo duur is hier. Er is hier geen enkele auto onbeschadigd. Deuken, krassen, kapotte bumpers en loshangende spiegels is maar een kant van het probleem. Verlichting werkt niet en als het werkt wordt het niet gebruikt. Links af gaan geef je aan door het gewoon te doen. Strepen op de weg zijn gewoon kunst en dien je op een afstand te bewonderen, maar je moet er niets mee doen. Net als kunst aan de muur. Dit betekent dat een tweebaans weg best als drie of vierbaans weg gebruikt kan worden. Verdrijvingsvlakken mag je gewoon overheen om in te halen en je mag er ook gewoon op de autostrada op parkeren om de kaart even te lezen. Achteruit rijden over de snelweg is een kunstvorm van de hoogste orde en men rijdt er langs, luid toeterend, om de persoon achter het stuur zijn bewondering toe te waaien!

En dan ben ik nog niet eens in Napels aangekomen. In de stad is het keer twee plus scooters… Maar goed we hebben het overleefd en geen schade. Applaus voor mij!

De stad is geweldig. Tumultueus druk en heerlijk warm. Mensen die hun ding doen en geen toerist te bekennen. Later blijkt dat we het centrum net hebben gemist, maar ach dit was veel leuker!

We hebben heerlijk mensen gekeken en we hebben geluncht bij de nieuwe trend in Italië. Binnenkort zeer waarschijnlijk ook in Nederland. Het toastbrood! Twee sneeën met lekkers er tussen! Ze staan in de rij!

 

Al met al een hele leuke dag!

Ik spreek je later…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *