Dag 16 en 17, Montecatini Terme en Firenze

Gisteren heeft het geregend en goed ook. Het is voor het eerst dat wij zo'n regenbui meemaken in de Toscane. Gelukkig hadden we niet veel gepland voor deze dag. We wilden later op de dag naar een badplaats. Je weet wel zo'n heerlijke plaats met warmwater bronnen. Zo'n plaats waar het op een of andere manier lijkt alsof de tijd stil staat. Het gevoel van vervallen glorie en oudere vrouwen die met allerlei kwaaltje water aan het drinken dat ruikt naar rotte eieren.

Om drie uur klaarde het op en om drie uur gingen wij op weg! De rit er heen was erg mooi en we hebben diverse plaatsje aangedaan die we nog niet kenden. Erg leuk. Montecatini heeft echt dat warmwaterbronnen gevoel… Verlopen en toch mooi!

Vandaag zijn we op tijd naar Florance gereden. Eerst was het doel om op piazzale Michelangelo te gaan parkeren, maar dat was al zo vol dat het geen zin had om te blijven wachten. We zijn doorgereden en we hebben de auto ergens aan de kant gezet en gewoon betaald. Als je boven wil parkeren moet je echt erg op tijd zijn.

De stad was zoals gewoonlijk indrukwekkend en erg druk! Veel toeristen, waaronder wij. Ach een beetje rondkijken de sfeer proeven en wat shoppen is dat onze routine. Heerlijk, ijsje op zijn tijd en een kopje koffie. Als je hem bij de bar drinkt altijd nog een schappelijke prijs. Twee cappo's voor €2,80.

We hebben buiten de toeristengebieden heerlijk gelunch ook weer voor een schappelijke prijs en daarna zijn we nog opzoek gegaan naar een ijscoboer uit het boek van the curious eater. Gevonden, maar speciaal… Ach we hebben eraf gelopen wat we eraan gegeten hebben.

Thuis een rustige avondmaal met restjes van gisteren en een heerlijk wijntje… De muggen waren aggressief vandaag. Ze hebben last van het slechte weer van gisteren… Rob is drie gebeten en ik 1 keer. Ondanks 3 citronellakaarsen en 1 geur-walm-ding… En sprayen… Ze hadden ook trek… Laten we het daar maar op houden.

Ik spreek je…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *