Dag 11, Fano en happy hour

Vandaag was een dagje dicht bij huis. We zijn naar Fano geweest. Dit is 16 kilometer verder op en het is de grootste stad in de buurt. Het is een beetje een provinciestad. Heerlijk italiaans met een markt en allemaal mensen die met hun auto de stad in willen en dan op de meest onmogelijke plekken gaan parkeren. Niemand die daar moeilijk over doet.

Het was vandaag ook markt in de stad en dan is het dubbel druk. Dus voor dat wij de auto kwijt waren…

Daarna een heerlijke cappo en dan een beetje shoppen en langs de stadsmuren wandelen.

Toen we daar flauw van waren zijn we gaan lunchen bij Pesce Azzurro. Dit is een visserscollectief die gezamenlijk een restaurant heeft opgezet. Je krijgt hier per dag een vast menu van verse vis. De afgelopen nacht gevangen op zee en daarna door de vrouwen gekookt tot maaltijd. Heerlijk viskoekjes met sardientjes gebakken met salade en pasta met visragu. Hmmmm lekker. Het staat vol met italianen die van heinde en verre komen om lekker te happen.

's Avonds was het eerste kennismaking met de happy hour op de “camping”. Het is een soort aperativo met eten erbij. Je kan dus voor een drankje (plus een beetje extra) eten van een buffet. We hebben prima gegeten, maar goedkoop is het dus niet echt… Ach maar dat mag de pret toch niet drukken….

Ik spreek je…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *