Dag 7, 8, 9 en 10

Sorry voor de stilte, maar zodra je met vrienden samen iets gaat doen…. Wordt het laat en heb je niet zo veel zin meer om dingen bij te houden.

Maar goed een update dan maar van de afgelopen dagen:

Dag 7

In de ochtend zijn we van Longiano vertrokken en hebben een uur gereden naar Fano. Anne-marie had ons vertelt dat er in Fano-sud een Iper Auchan is. Dit is een hele grote supermarkt. Hier hebben we boodschappen gedaan. We hadden Marple bij ons dus we konden niet tegelijker tijd de supermarkt in en we hebben het dus af gewisseld. Ik de drank en rob de etenswaren… Je moet dat doen waar je verstand van hebt.

Dag 8

Vandaag hebben we weinig gedaan veel zwembad en in de middag zijn we naar Fossombrone gereden om daar het stadje te bekijken, maar op zondag is hier alles nog gesloten en alleen de barretjes en de gelateria's (ijsverkopers) zijn open. Boven Fossombrone is de Cittadella. Dit is een soort stadje die uitkijkt over Fossombrone. We zijn naar boven gelopen…. Gelukkig was het niet zo warm en was het een haalbare kaart. Compleet bezweet kwamen we uiteindelijk we bij de auto….

Dag 9

Vandaag schijnt de zon weer volop! Heerlijk, de temperatuur stijgt! Lekker bij het zwembad gelegen en daarna lekker bij onze buurvrouw wezen eten. Ze had goed gekookt. Gnocchi gorgonzola en een heerlijke pasta. Daarna naar Fano gereden voor een ijsje.

Dag 10

Vandaag was ik eens een keer op tijd wakker, zei Rob…. Daarom konden we naar Ascoli Picena. Een plaats ongeveer 2 uur rijden. Het schijnt een van de mooiste plaatsen in Le Marche te zijn.

Ik moet zeggen het was de moeite waard… Wat ook de moeite was waren de Olive Ascolana. De gevulde olijven. Heerlijk! Gevuld met ragu en dan in een paneerhuidje gefrituurd! Het was erg lekker!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *