Na 2100km Porto

We zijn aangekomen. Na 2149 kilometer zijn we in Oporto aangekomen. De afstand valt heel erg mee, maar je bent er wel 2 dagen meebezig.

Gisteren zijn we om 5 uur in de ochtend vertrokken en om 5 uur in de middag waren we in Bordeaux. We hebben hadden een kamer gereserveerd in het Arena hotel bordeaux Sud (Gradinan). Het was geen luxe hotel, maar voor het doel prima. Een door reis-hotel met ultra clean uitstraling. Kamer: prima. Onbijt: goed (zeker voor de prijs!!).

In de ochtend zijn we om 8 uur vertrokken om in Porto rond 5 uur aan te komen.

Weet je wat? Er schijnt hier iets als de zon te zijn. Een geel ding in de lucht die licht geeft en warmte. Erg lekker! Kan ik voor nederland ook erg aanraden.

Porto is een mooie stad. Zeker als je in de achter af steegjes gaat lopen. Je komt dan de echte portogezen? tegen. Leuke smalle steegjes met de was die boven de straat hangt en de betegelde muren van de huizen. Erg mooi en ja we zien ook wel dat er delen van de stad zijn die vervallen zijn en huizen die compleet dicht gemetseld aan de kant van de weg staan, maar geeft de stad ook wel een bepaalde uitstraling. Ik vind het wel op zijn plaats.

Na dat we in Porto zijn aangekomen eerst eens even in onze kamer gaan bijkomen. Het is een tuinkamer en dat betekent dat de kamer midden in de tuin staat. Dit is de eerste hotelkamer die we hebben waar je omheen kunt lopen en de eerste hotelkamer die je op google earth kunt zien. We dachten eerst vergane glorie (zoals in Rome) maar het is prima in orde. De douchekop is groter als onze auto dus we worden zeker nat! De bedden zijn prima, maar iets aan de korte kant. Ach er valt mee te leven.
Na de kamer inspectie en uitrusten zijn we op de bonnefooi de stad in gelopen. Om ergens iets te gaan drinken en te eten. Vis is inderdaad een goede optie in Portugal en zeker aan te raden. Ik heb kabeljauw gehad en Rob zat aan de zalm. De wijn was perfect een witte wijn die nog sprankelde in het glas. Mooi begin van onze vakantie.

Morgen hebben we de hele dag hier.

U hoort nog van ons!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *