Dag 13, Bocas Town

Vandaag stond het ontdekken van Bocas Town op het menu. Dit is de hoofdplaats van de Bocas del Toro eilandengroep en ook de grootste plaats in de verre omgeving. Hier doe je de boodschappen. Die trouwens op Bastimentos godsgruwelijk duur zijn. Of we worden genaaid waar we bij staan, maar de prijzen staan er echt op… Hoe die arme mensen het allemaal doen… Ik weet het niet.

Maar goed focus van Dijk! Bocas town. Het is niks! 1 straat met veel surf, dive en zwemstores en dat is het. Veel touroperator die echt iedere keer vragen of we toch misschien niet met ze willen gaan snorkelen, want duiken dat kunnen we toch niet.. Die komen niet meer boven zullen ze wel denken! Maar drijven dat kunnen ze prima!

Wat heel leuk was dat er veel restaurantjes waren en plekken om wat te drinken of te eten. Dat hebben we nog niet zo veel gezien hier in Panamá. Er was ook een heeeeeel duur winkeltje met allemaal lekker spullen! Vol met amerikanen natuurlijk (en wij) die daar hun geld aan het spenderen waren. Heerlijk broodjes en lekkere salades. Locale lekkernijen… Je kent het vast! Dus daar maar aan de second breakfast (met dank aan LotR).

Daarna om weer wat af te koelen een papaya, banaan en limoen smoothie. Weer wat verder gelopen en bij de bank geld proberen op te nemen… Krijgen we van de automaat terug dat 'ie toch echt niet gek is en ons geld gaat geven als er niet genoeg op de rekening staat. Wij hem duidelijk proberen te maken dat er toch echt genoeg op staat, maar niks hoor niet te vermurven! Wij op hoge poten naar binnen blijkt dat er een storing is in de communicatie… Wanneer dat verholpen wordt? Geen idee! Wij maar terug vallen op ons nood geld! Dat werkt altijd!

Daarna hebben we in het restaurant Barracuda heerlijk gelunch! Eindelijk vis! Je verwacht dat er mee doodgegooid wordt. Maar niets is minder waar! Je ziet geen visboer en vis in de supermarkt en restaurants… Veel vlees en bijna geen vis? Onbegrijpelijk. Maar ja als je het voor je deur hebt liggen ga je natuurlijk ook niet naar de supermarkt. Mensen vangen hier hun eigen eten als het om vis gaat!

We hadden een heerlijke Red Snapper! Goed gekeurd door Carolyn (de vrouw van Geert Albert). Daardoor hoeven we vanavond niet te koken en doen we het met een lekkere salade en stokbrood van de dure winkel in Bocas Town.

We zitten nu op ons terras (deck) en kijken uit op een geweldige zonsondergang. Je merkt wel dat het regenseizoen er aan komt, want er zijn veel meer wolken en af en toe een sputter…

Ik spreek je later…

 

One thought on “Dag 13, Bocas Town

  1. Prachtige omgeving!
    Wat zie ik nou op die foto? Hebben ze daar FIETSEN???? Lol
    GA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *