Dag 11, Casa Roca

We zijn na een rit van 6 uur aangekomen op onze nieuwe lokatie. Mooi met een heerlijk uitzicht op zee! De Atlantische Oceaan letterlijk aan je voeten!

We zijn rond 9 uur vertrokken van La Barquete. In David getankt en dan door naar de andere kant van Panama. Door de bergen en de wolken. Voor het eerst sinds lange tijd was de temperatuur weer eens onder de 25 graden. Heerlijk, maar benauwd. Je kon duidelijk zien dat de route die we reden touristischer was. Er was op een gegeven moment een koffieshop aan de kant van de weg. De eerste die we gezien hebben. Dus we zijn direct gestopt en hebben een heerlijke kop koffie gedronken met iets erbij. Mevrouw een grote fooi gegeven met de boodschap… ga zo door!

In Almirante was het een beetje hectisch. Je werd bijna uit je auto getrokken om je naar een boottaxi te slepen. Ook parkeren kon je tegen betaling echt bij iedereen in de tuin wel doen. We zijn ook de eerste keer echt lastig gevallen door een bedelend jongetje. Uiteindelijk even met vingertjes tussen de deur en weg was 'ie (nee, natuurlijk niet… Maar had gekund… Hij was erg irritant). We zijn hard gebleven bedelen moet je niet bevorderen! We hebben een lokaal schooltje opgericht en pennen uitgedeeld. ( nee, ook niet… Maar had gekund als we meer tijd hadden gehad) wat we wel hebben gedaan is de lokale middenstand gespekt met de aanschaf van een broodje met Amerikaanse gore kaas.

We hadden van te voren geregeld waar we moesten zijn en waar we moesten parkeren. Dus het hele feest van hier moet je zijn. Ging aan ons voorbij!

In de boot met de eigenaar van het huis gebeld. Hij stond ons op te wachten op de pier op het eiland Isla Colon. Vandaar uit zijn we door gegaan met de boot naar Isla Bastimenos. Dit is een rustiger eiland en ligt op 5 minuten van het grote eiland af. Veel beter voor ons oudjes.

Nadat we wegwijs gemaakt zijn in het huis. Hebben we een biertje gedronken op onze nieuwe veranda. Dit ligt op eerste verdieping. Dit is eigenlijk standaard in deze gebied. Dit is om de griezelige beesten een beetje uit je huis te houden. Het uitzicht is geweldig!

Zo nu gaan we eerst een koken en dan rum-colaatjes drinken tot diep in de nacht!

Ik spreek je later…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *