Dag 5, David en terug

Na een heerlijk ontbijt…

zijn we naar het plaatsje David geweest. Nou ja plaatsje… Het is de tweede stad van Panama. Er wonen zo'n 130.000 mensen. Dat is te merken. Het is druk vol en erg rommelig (lees: vies). Wat volgens mij ook een probleem is dat iedereen in de plaats zoekt naar een parkeerplaats. Parkeergarages hebben ze echt nog nooit van gehoord en het rijden/parkeren is echt het recht van de sterkste. Als je de grootste auto hebt mag je voor… Wij mogen vaak voor!

David is een plaats waar eigenlijk niet te veel te zien is. Er zijn geen historische bezienswaardigheden of mooie gebouwen. Gewoon een arbeidersstad die worden gebruikt als doorvoerpunt naar Costa Rica en ook weer naar Panama. Het bestaat eigenlijk bij de gratie van de PanAmerican Highway.

We zijn eigenlijk ook snel uitgekeken. Paar winkeltjes in en wat mensen kijken en dan loopt de temperatuur langszaam maar zeker steeds hoger op. Je krijgt steeds meer zin om het zwembad in te duiken. Dat hebben we ook maar gedaan.

Tijdens de lunch hebben we onze eerste aardbeving meegemaakt in Panama… Nou ja meegemaakt. Craig kwam op een gegeven moment binnen met de mededeling hebben jullie hem ook gevoeld? Nou, nee wat? Blijkt er een aardbeving van 4.5 op de schaal van Richter geweest te zijn! Nou wij zijn okee hoor. Meer dan okay!

Met dat laat ik jullie ook vandaag weer achter met een mooie foto van onze omgeving.

Ik spreek je later…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *