Dag 3, rondrit door Los Santos

Het schiereiland waar wij nu zitten heet Los Santos. Daar hebben we vandaag een toertocht over gemaakt. We zijn natuurlijk bij de B&B begonnen en vandaar naar Limón gereden. Vandaar uit naar Los Destiladeros. Deze weg loopt lang geweldige stille stranden met mooie vergezichten. Geen kip te zien, wel vogels en lizards. Erg mooi.

Van de stranden richting Los Asientos. Dit ligt verder de binnenlanden in. Droog en dor is hier het thema. Het doet veel denken aan Australië. Inclusief de bermbranden die op sommige stukken echt al tot behoorlijke brandhaarden uitgegroeid zijn. Geen idee of er hier iemand naar omkijkt.

We zijn behoorlijke hoogteverschillen tegen gekomen richting El Cacao. Je verwacht wat, maar helemaal niets. Geen cacao en thee en geen dorp. Het was zelfs zo erg dat we gewoon de afslag hebben gemist, want verkeersborden zet je alleen maar als je er zin in hebt en niet als het nodig is. Soms maken de bewoners hun eigen richtingsbord. Waarschijnlijk als ze steeds van die vragende toeristen bij hun deur krijgen.

We hebben de “binnenstad” van Las Tablas maar eens bekeken. Ik werd direct aangevallen door een tandeloze oude vrouw. Met de legendarische opmerking: pssst, psst, speak espangnol? Ik: no! Zij: drukt mij een geplastificeerd kaartje in mijn handen dat ze toch wel erg oud en lelijk is en dat het zo niet langer kan! Ik heb die mevrouw duidelijk teruggeven dat dit inderdaad waar is, maar dat ze hier toch echt zelf een oplossing voor moet gaan vinden. Ik heb die lelijkheid niet veroorzaakt. Ik ga het dus niet oplossen.

De “binnenstad” viel een beetje tegen! Eigenlijk wat we al een beetje gewend zijn. Dat maakt het ook direct weer heel centraal/zuid amerikaans. Laten we het zo zeggen wij moeten nog even wennen aan die donkere schuren met in het midden een spaarlampje van Philips die de hele winkel moet verlichten. Ach het komt vanzelf.

We gaan zo eens even douchen en dan een restaurantje zoeken!

Ik spreek je later…

 

2 thoughts on “Dag 3, rondrit door Los Santos

  1. Panamees is everything fried… Maar veel rijst en vlees! Kip of koe. Varken volgens mij minder. Ik zie weinig vis…
    Eten is prima, maar als je niet uitkijkt eet je bij een Amerikaanse keten. Veel buitenlandse keuken. Italiaans, chinees enz. Zie je veel. Ik zal de foto’s posten als ik ze heb. Ik ga er aandenken!

  2. Wat voor soort eten is daar populair?
    Is het touristisch in de restaurants of kun je lekkere lokale gerechten eten in de restaurants en op de marktjes?
    Leuk om wat gerechten foto’s te zien!
    GA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *