Dag 2, Padasi

We zijn vandaag van Panama Stad naar Pedasi gereden. Zo rond de 300 km. Google had aangegeven dat het rond de 5 uur zou zijn qua tijd. Nou volgens mij was dat als je ging vliegen van Panama Stad naar Pedasi, want wij hebben er toch zeker 7 uur overgedaan.

We hebben de auto om 11 uur gehaald en toen was het rijden met die ongelofelijk grote bak. Ik zal morgen een foto plaatsen. Hij is genant groot, maar heerlijk om hier in te rijden. Je hebt overzicht en veel meer metaal om je heen. Dat is geen luxe volgens mij. Richtingsborden kennen ze hier maar bij mondjes maat en je moet mensen vooral niet vertellen hoe ze de stad uit moeten komen, want dan ben je ze kwijt en spenderen ze geen geld meer. Dus al met al betekende dat, dat we helemaal de verkeerde kant op gereden zijn. 8 dollar aan toll weg hebben gegooid. Twee keer over een hele mooi brug zijn gereden en daarna aan de andere kant de stad uit zijn gekomen. Met dank aan de kaart van Andre en May! We hebben geprobeerd om een wegenkaart te kopen, maar die schijn je hier niet bij een benzinestation te kopen maar bij een drogisterij. Vraag mij niet waarom, het is panamees. Net als vlaggen! Overal honderden vlaggen. Wat stempels zijn in Zaire! Dat aijn vlaggen in Panama. Het lijkt er op dat er een verkiezing aankomt, want overal zien we dezelfde koppen op belachelijk grote borden die midden in een stuk natuur zijn neer gepoot!

Nadat we Panama Stad uitgeslopen zijn hebben we even geshopped in een supermarkt. Ook een belevenis! Het is zondag en de hele bevolking staat in de supermarkt. Voor de kassa! En daar staan ze te wachten tot ze eindelijk aan de beurt zijn. Het boodschappen doen kost veel tijd in de rij. Een lieve mevrouw zei joh je hebt helemaal niet veel…. Je moet gewoon bij de snelkassa gaan staan, maar zeggen wij nog (goed opgevoed als we zijn) we hebben er meer als 10… Don't worry zegt zij! Dus wij dachten dan maar Don't worry en terwijl wij aan het afrekenen waren (wat ook nog nieuwe dimensies toevoegd aan Panama). Staat zij nog op ongeveer dezelfde plaats. Een half uur later!

We zijn nu in De buurt van Pedasi. De achterlanden van Panama. Het is stil en mooi en we zitten vlak bij het strand. Toen we aangekomen zijn hebben we even wat gedronken en toen nog even naar het strand gelopen! Mooi en stil en ruig!

Nu ga ik eerst slapen, want ik ben nog een beetje in jetlag….

Ik spreek je later…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *