Dag 9 Forligno en pizzeria Pommerancio

Vandaag zijn we naar Forligno geweest. Dit is een normaal stadje in Umbrië. Geen rare torens, kastelen, bergruggen of ander speciaals. Nee, gewoon een stadje in een provincie in Italië.

Het was gewoon leuk! Heerlijk om rond te hangen en te slenteren. Weer een mooie binnenstad met veel steegjes en mensen die gewoon boodschappen doen. We hebben heerlijk koffie gedronken en mensen gekeken, daarna zijn we de hele oude binnenstad doorgelopen. In een zijstraat stond een ber waar ze café Diemme koffie verkochten. Er stonden in de etalage een hele serie speciale espresso en cappocino kopjes. De cappocino kopje zijn van de steden serie en de espresso kopjes van de sport serie. Ik heb er een aantal gekocht. Mooi!

 

In de avond zijn we pizza gaan eten in Umbertide. Pizzeria Pommerancia was een aanrader van de huiseigenaar. Mooie zaak, modern met een mooi buiten terras. Hier hebben we heerlijk gegeten. Later bleek dat we een grote no, no hebben gedaan. Italianen schijnen pasta en pizza nooit te mengen. En wij hebben heerlijk een pasta naar binnen gewerkt met daarna een pizza… Nooit doen dus. We hebben gemerkt waarom. Het ligt erg zwaar op de maag.

Voor de rest hadden wij wel een erg duidelijke gevoel van gay bij deze zaak. Niet dat we dat erg vonden hooor, maar de bediening is een aanrader!

Ik spreek je…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *