Laatste Entry vakantie 2011

Okay, belofte maakt schuld. De laatste entry van deze vakantie. De wetenswaardigheden van deze vakantie:

– In Spanje en Portugal schijnt de zon.
– Spanje en Portugal zijn prima vakantielanden.
– Je rijdt 6353 kilometer met de auto om er vakantie te kunnen houden.
– Portugezen en Spanjolen houden niet van honden. Ze zijn er zelfs bang voor.
– Spanje en Portugal zijn geen honden landen.
– Porto is een mooie stad met veel mooie straatjes en steegjes.
– Pasteis de nata’s zijn heerlijk.
– Portugezen en Spanjolen houden van zoetigheid.
– Portugezen eten ‘s avonds eerder dan Spanjolen. Die beginnen om 22.30u vrolijk aan de avondmaaltijd.
– Vis is belangrijk is Portugal.
– Vlees is veel grover is Portugal dan hier. Het heeft meer textuur.
– Tapas zijn een geweldige uitvinding.
– Marple is weer erg lief geweest op vakantie.
РIn de buurt van Nazar̩ is een restaurant met een belgische eigenaar. Je kunt er prima eten!
– De wegen in Portugal zijn prima snelwegen (betaald) zijn minimaal 2 baans en leeg!
– Brandstof is er duurder dan in Nederland en dat had ik niet verwacht.
– Het water van de Atlantische oceaan is koud.
– We hebben nu alle oceanen op deze planeet gezien. Helaas nog niet uit alle hoeken 😉
– Een hotel midden in de stad Madrid is geweldig. Zeker als je ook nog een terras hebt!
– Internet op je telefoon op reis is GEWELDIG. Ik heb nog nooit zo veel aan Google Maps gehad als deze afgelopen weken.

Het was weer een geweldige vakantie. Je laat je verder alleen met de foto’s (je kunt natuurlijk ook wachten tot wij ze je laten zien met de begeleidende verhalen erbij) en de mededeling dat de volgende entry op de site zal zijn zo rond oktober, want dan gaan we een weekend naar London.

Tot dan…

Laatste restjes

We zitten nu in Tours. De meest tactische plek op de route om te overnachten. We hebben gisteren ongeveer 10 uur gereden en moeten vandaag nog ongeveer 8 uur en dan zijn we weer thuis.

Het hotel… Echt een reizigershotel. Goedkoop, ongezellig, smakeloos, maar goed voor het doel waar het voor in het leven is geroepen.

Er komt nog 1 entry als afsluiting van deze vakantie.

Tot later…

Madrid final part

Even een korte update. We hebben onze laatste dag van de vakantie gevierd met een heerlijk diner bij het restaurante Tomate.

We hebben vandaag een wandeling gemaakt langs de calle Grand Via. Dit is een hele mooie straat in Madrid. Daarnaast hebben we wat geshopt en in het zwembad gezwommen.

Hier laat ik het nu bij. Morgen moeten we helaas weer richting het noorden met zijn regen en kou! Op naar Tours en 9 uur rijden later spreek ik je weer.

Tot later…

Madrid part One

We zijn in Madrid aangekomen en hebben direct de dingen gedaan die op ons lijstje stonden. We wilden de geurnica zien van Picasso en ik wilde, zoals gewoonlijk, shirts van Hard Rock. Nou direct maar doen dan, want we waren toch al om 2 uur in de stad. Het is hier overdag ongeveer 32 graden en dan zweet je dus behoorlijk als je met een Beagle door de stad moet lopen. Ook hier is de regel nergens met een hond naar binnen. Zelfs niet in de metro of de bus. Het is belachelijk, maar je kunt er helaas niets aan doen.

We moeten dus wat meer Marple in de bench laten en wat meer met de benenwagen doen. Ach er zijn ergere dingen en je ziet zo wel wat meer van de stad.

Vanochtend was de zondagsmarkt van El Rastro. Mocht je ooit in Madrid zijn op zondag moet je deze markt gaan bezoeken. Het ligt in het oude deel van Madrid. Allemaal kleine steegjes en straatjes en heel veel kraampjes. Met heerlijke oude meuk en “antiek”. De hele stad loopt er rond. Veel Madrilenen en ook toeristen, maar het is echt een markt voor en door mensen uit Madrid. Rob heeft nog heerlijk tussen de platen kunnen snuffelen en samen hebben we lekker door de binnenstad kunnen lopen en mensen kijken. We hebben n een klein steegje bij een cerveceria een biertje gedronken en een tapa gegeten. Prima om zo je zondagochtend door te brengen.
Rond twaalf uur wordt het te heet en zie je de locals langzaam vertrekken om van de siësta te gaan genieten. Wij zijn dus ook maar teruggelopen naar het hotel. Rob ligt naast mij op bed om net te doen of hij een echte Spaanse Man is. Hij knort het uit. Ik ga zo maar eens de Hollander spelen en ga naar het zwembad om nog verder af te koelen.

Tot later…

Weer en Voorbij

Het is alweer onze laatste dag op onze derde lokatie. De tijd vliegt als je het naar je zin hebt. Gisteren was een rustige dag. Het was gewoon te warm om veel te doen. We hebben een boek gekocht bij de toerist office met daarin autoroutes. Erg leuk, maar het is gewoon te heet om in de auto te gaan zitten. Zelfs met airco. De zon schijnt door de ramen heen op je huid en dat wordt dan gewoon warm. Je ziet mensen dan ook met zonweringen aan de bestuurderskant rijden. Lijkt mij erg gevaarlijk, maar ja…

Het boekje was niet helemaal weggegooid geld of eigenlijk helemaal niet. Er staan mooie foto’s in van de plekken die we niet gezien hebben vanwege de hitte en we zijn er door naar Olhão (spreek uit: Oljouwng) gereden en dat was weer een mooie plaats met veel knusse straatjes en eindelijk een complete traditionele bank met geglazuurde tegeltjes.

Wat we vandaag gaan doen?
Het wordt een rustig aan dagje. Het wordt weer een hete dag. We hebben net rustig ontbeten en Gaan zo even zwemmen dan gaan we wat boodschappen doen voor het eten en om mee te nemen naar huis. En dan gaan we weer relaxen en zwemmen totdat we moeten gaan inpakken. Morgen moeten we 800 kilometer rijden en de teller staat al op 3140 km. Op naar Madrid. Volgens mij wordt ook dat weer leuk en wat tapas betreft een betere lokatie 😉

Het weer?
Het schijnt dat we afgelopen maandag een unicum hebben meegemaakt in de Algarve. Het heeft namelijk geregend en niet zo’n klein beetje maar gestortregend. En dat is sinds jaren niet meer voorgekomen. Onze housekeeper zegt dat hij het in zijn 10 jaar hier nog niet heeft gezien. De oudere vrouwen in zijn woonplaats zeggen dat het vroeger wel vaker voorkomt, maar dat het de laatste tientallen jaren steeds minder is geworden. Het is hier ook allemaal dor en droog(en toch gooien mensen hier gewoon brandende peuken uit het autoraam). Op zich was het niet zo groot probleem de regen, want dat betekende dat het maandag en dinsdag prima temperaturen waren van zo’n 25 tot 27 graden. En we hebben het huis heerlijk koel kunnen krijgen. Dat hebben we tot nu zo kunnen houden door ‘s ochtends te luchten en dan het huis dicht te doen. ‘S avonds slapen we met het raam open en er een ventilator voor te zetten. We hebben geen airco, maar op deze wijze is het prima te doen.

Okay dat was het voor nu. De volgende keer is het in Madrid. Ik ga zwemmen!

Tot laters…

To market or not to market…

Vandaag wilde Rob naar een plaatselijke markt, want dat was ons in dit deel van Portugal nog niet gelukt. Vandaag was de markt in Querteira. Ongeveer 20 kilometer hier vandaan. Wat blijkt dat plaatsje ligt aan zee. Niets bijzonders in een land met 1000 kilometer kust, maar in de zomermaanden in de Algarve betekent dat dat heel vrij Portugal naar de kust wil in de Algarve. Dus file rijden, gelukkig niet lang en we waren er snel achter dat de markt het niet zou worden. Dus we zijn weer richting huis vertrokken. De tussenstop in Loulé was erg positief. Leuke stad met erg mooi oud centrum, daarnaast ook een leuke lokale markt en niet toeristisch. Marple is mee geweest en dat is toch, voor ons, ieder keer weer een feest. Maar voor de Portugezen blijft het raar. Honden heb je in de tuin aan een ketting of ga je mee jagen. Als je een hond heb aan de lijn, ben je of erg rijk (en gestoord) of een zigeuner. Daar wordt erg op neer gekeken.

Vanavond zijn we naar een feira (feest) geweest. Het is het feest van de visser in Faro. Het hele Largo de São Fransisco was afgezet en er stonden honderden tafels en iedereen komt daar heen om te eten. Heerlijke lokale visgerechten staan er klaar om op te eten. Oesters, kreeft, krab en ga zo maar door. Het is niet goedkoop, maar wel erg lekker en wat mij opviel nauwelijks (tot geen) toeristen. Het was echt een feest van de lokale bevolking en men vond het erg leuk dat wij er waren, want er werd goed op ons gelet en bij het bestellen namen ze echt de tijd voor mij. Want zo toerist moet je natuurlijk wel een beetje aan de juiste gerechten helpen. Dus we hebben oesters en gamba’s gegeten en een soort couscous soep met schelpdieren er in. Een soort salade van zeevruchten en als toetje een amandelkoek voor Rob en chourros voor mij. Nou zijn we klaar voor een avondje doordrinken, want deze maaltijd staat als een klok. We kunnen zo mee op de vissersboot.

Tot laters…

The man and his knocker…

Vandaag zijn we naar Faro geweest. We hebben daar wat door de stad gelopen en geluncht. Het is een leuke stad. Vooral het oude gedeelte is erg mooi. Kleine steegjes met kronkelende hoeken en gaten. Daarbij een mooi zonnetje en je dag kan niet meer stuk.

We zijn diverse winkels in geweest. Een van de winkels was van een oud vrouwtje. De rommel stond meters hoog opgestapeld. De voorraad gewoon in de winkel en daar was duidelijk geen inkoopbeleid op los gelaten, want de winterlaarzen stond klaar om verkocht te worden.

Rob is ook bij een antiekzaakje geslaagd, want hij wilde graag een originele deurklopper. Zoals we die in diverse Portugese dorpjes hebben gezien. We liepen dus al dagen te vragen bij diverse winkels of zo ook oude knockers verkochten en ik voelde me echt in de rol van René uit ‘allo ‘allo en de madonna with the big knockers…