Dag 13, terug naar huis

Het zit erop! Vandaag zijn we richting huis gereden. Vanochtend nog een lekker ontbijt. Hierdoor vertrekken we pas om 9 uur. Dat is best laat, maar goed… We rijden vandaag tot frankfurt. Dat is best nog ver en we gaan via Zwitserland. Het is gelukkig allemaal goed gegaan met de grensovergang. Zwitserland is best nog een groot land. Wij zijn natuurlijk gewend dat je oostenrijk zo door bent. Nu doe je toch echt nog wel een een uur of vier over zwitserland.

De wachttijd bij de tunnel was 20 minuten en dat viel gelukkig erg mee.

In Frankfurt hebben we in de wijk Harmheim een hotel geboekt. Harheimer hof. Twee dingen. 1. Ga buiten de deur eten en de gangen ruiken onaangenaam. Voor de rest is het te doen. Prima doorreis hotel!

Dit was voor deze vakantie de laatste entry! We gaan vast nog een keer op vakantie! Tot dan.

Ik spreek je later…

Dag 12, Alba en zwembad

Vandaag hebben we niet zo heel veel gedaan. We willen nog even genieten van het zwembad en van de zon.

We gaan met auto nog een stukje in de omgeving kijken. Angelo raadt een weggetje aan in de richting van Alba. Dat schijnt erg mooi te zijn. En dat is het ook!

In de middag heeft Angelo een wijnproeverij geregeld van zijn favoriete wijnboer in de omgeving! We hebben een aantal heerlijke wijnen gekocht die we ook nog even kunnen laten liggen.

We zijn in de avond naar een lokale pizzeria gegaan voor een pizza met een birra. Dat blijft toch ook heerlijk hoor.

Mogen gaan we langzaam maar zeker toch echt aan de terugweg beginnen!

 

Dag 11, Turijn

Vandaag zijn we naar Turijn geweest. We weten dat het zondag is en dat het midden in de feragusto tijd is, maar je moet toch wat. Nou moet ik je zeggen dat Turijn ook gesloten erg mooi is. Mooi straten met mooie huizen en de cafeetjes en barretjes zijn wel open en dat is natuurlijk ook belangrijk. Het waren huis El Rinoscente was ook open dus we hebben nog wel even kunnen winkelen.

Angelo, onze geweldige host, raadde ons ook aan om een bezoek te brengen aan de basilica Superga. Dit ligt op een berg boven Turijn en je hebt een geweldig uitzicht over de stad. Het was druk met italianen. Weinig buitenlanders en dat vind ik altijd een goed teken. Het was erg mooi!

's Avonds zijn we gaan eten bij Ristorante Belbo Da Bardon in San Marzano. GEWELDIG! Ik heb nog niet vaak zo heerlijk gegeten als hier. De voorgerechtjes. Elke hap is weer een smaakbeleving! Het was zo lekker dat is er niet een foto's van heb gemaakt… Nou dan moet het wel heel lekker zijn.

Dag 10, van Umbrië naar Piedmonte

Vandaag een reis van 500 kilometer voor de boeg. Het is het eerste stukje terug naar Nederland. Gelukkig hebben we nog een stop in dit heerlijke land. We gaan naar Rezidencia San Vito in Calamandrana. Een mooie kamer met een mooi uitzicht midden in de wijnlanden van Asti en Alba.

De rit was vrij rustig. Je merkt dat het een wisseldag is en de snelweg naar Bologne staat vol. Het is een rits aan file! Ik ben zo blij dat we straks van de standaard route afgaan. De snelweg is hier weer uitgestorven.

De ontvangst in San Vito is uitermate goed! Heerlijk wijntje en lekkere hapjes worden geserveerd! We zijn aangekomen. Baas Angelo doet alle moeite om het ons naar de zin te maken! De kamer is erg mooi en we hebben een terras met uitIcht over de vallei! MOOI!

Wat wel weer jammer is, is dat ook hier een groep Nederlanders zit! Een setje wielrenners! Mannenweek! Dit levert ook hier weer Hollandse situaties op! Rumoer, roepen en uitgebreid lachen! Wij en de andere gasten doen er maar relaxed over, maar je merkt dat men het toch minder vindt.

Angelo raadt ons een osteria in een plaatsje in de buurt aan (Canelli). We zitten namelijk midden in de feraugusto dagen. Italië heeft midden in het hoogseizoen namelijk een vakantie en dan gaat iedereen dicht! Gelukkig is deze osteria open en het eten is meer dan prima!

Ik spreek je later…

 

Dag 9, feraugust en inpakken

Het is vandaag Maria hemelvaart. Dit is een feestdag die wij niet kennen, maar die in de rest van Europa toch goed gevierd wordt. Hier in Italië is de hele kiet dicht, behalve de restaurants en bars. Die die goede zaken!

Wij zijn vanochtend de rit van gisteren nog eens gaan herhalen. Andreas (onze huisbaas) zei namelijk dat de rit van Pietralunga naar Gubbio ook erg mooi is. Niu hij had gelijk! De rit was geweldig. Mooie uitzichtspunten en mooie kronkelweggetjes waar we over heen moesten. Veel italianen op de weg iedereen is op weg naar een feest of een restaurant. Wij hadden zoiets van dat moeten wij toxh ook kunnen. Op een van die kronkelweggetjes was een hotel/herberg en daar zag het zwart van de italiaanse nummerplaten. Wij stoppen en eruit… Beagle mee en wij vragen of we ook mee mochten eten. Nou het was lastig, want de hele kiet zat vol maar er werd een plekje voor ons gevonden. Niet het meest riant, maar het eten was goed en de ervaring van tussen de italiaanse mensen te zitten en te aanschouwen hoe zij een feestdag vieren is heel veel waard. Een belevenis die ik niet graag had willen missen.

Door deze iets uitgelopen lunch van 1 tot 3. Waren wel alle supermarkten dicht… Vanavond moet we dus verhongeren 😉

Maar goed nu zwembad en daarna wat gaan inpakken.

Op naar Genua.

Ik spreek je later…

Dag 8, verjaardag en rust

Vandaag is mijn verjaardag en dat betekent dat ik eindelijk in de envelop van Gas kan kijken wat er in zit. Het was een verjaardagskaart van lang terug. Ik denk zelfs uit 1994. We zijn toen samen op vakantie geweest naar Amerika en hij heeft toen van mijn ouders een kaart meegekregen en heeft zelf toen ook een kaart meegenomen. Tenminste zo denk ik dat het zit… Ik wordt ook een dagje ouder… Ik kan het me allemaal ook niet meer zo goed herinneren… 😉

Onze mede Nederlanders (met zwitserse nummerplaten) zijn deze dag eindelijk op excursie gegaan met de kinders… Daardoor is het heerlijk rustig alleen de engelsen en wij zijn er. We hebben de hele dag het zwembad en de zon voor onszelf. Het heeft vanacht behoorlijk geregend en daar door is het niet meer zo loei heet! Weinig muggen en het is perfect!

Aan het einde van de middag zijn we naar Pietralunga gegaan een plaatsje die de andere kant op ligt dan waar wij normaal heen rijden. Een geweldig mooie rit en een verassend mooi dorp! We hebben dit wel vaker dat we ontdekken dat je op een gegeven moment een ingesleten pad hebt waar je automatisch doorheen rolt. Als je dan eens iets anders doet dan krijg je ook iets compleet anders (raar je, je zou er zo een opleiding over kunnen starten… 🙂 )

‘s Avonds zijn de naar Pomerancio geweest en hebben we heerlijk gegeten! Je kunt hier erg goed eten!

Al met al een heerlijke dag. Nu uitbuiken (we moeten echt op dieet na deze vakantie).

Ik spreek je later

 

Dag 7, Umbertide

Vandaag zijn we naar Umbertide geweest voor de wekelijkse markt. Starten met een cappo bij een nieuw barretje en dan even door de stad in. Rob heeft sokken gekocht met ijsjes er op! Daarna op zoek naar de bakker voor brood en dan nog even over de markt.

De hollanders waren even weg en we hebben een rustig moment bij de pool gehad.

Daarna was het bbq tijd en hebben we heerlijk gegeten.

Morgen komt er een behoorlijke regenbui over. Het schijnt goed tekeer te gaan. We wachten af.

Ik spreek je later…

Dag 6, Perugia revisited

Ook vandaag een herhaling van zetten. Het blijft leuk om dingen nog een keer te doen. Je ziet dingen voor de tweede keer en je denkt: O, ja.. Daar was het. Het parkeren was bijvoorbeeld gemakkelijk om dat je weet waar je moet zijn en hoe het allemaal gaat. We hebben een ijsje gescoord bij Grom gelateria. De beste ijsboer van de verre omgeving! Daarna een beetje rond banjeren en rondkijken. Boodschapje doen bij de ipercoop en dan terug naar huis voor een heerlijk dip in het zwembad. Dat blijft toch de hoofdprijs na een warme autorit.

Op een negatieve noot wil ik het volgende melden: we worden opgevroten door de mosquitos! Het is te nat geweest de voorgaande weken daarom is er een overschot aan prikkers… Spayen en daarna tellen waar je allemaal gebeten bent. Je wordt er gek van! Maar goed het weer is mooi en je kunt heerlijk zwemmen. Daarnaast hebben we medebewoners die er rumoerig zijn. Echt hollanders. Het hele complex is van hun en iedereen moet zich maar aanpassen aan wat zij willen. 5 Kinderen die continu te horen krijgen hoe goed ze wel niet zijn. Uiteindelijk worden worden ze inelkaar geslagen als ze niet voldoen volgens het beeld van hun ouders, maar dat is voor later. De prinsjes en prinsesjes zijn weer geboren! Uitschakelen en loslaten! Het is niet van mij…

Ik spreek je later…