Dag 16 en 17 Roma

Ik ben dood… Of liever gezegd zijn mijn voeten dood… Ik heb de afgelopen twee dagen kilometers afgelegd!

We waren zaterdag om half twaalf in Rome en toen konden we nog niet inchecken. We hebben de spullen afgeleverd en zijn de omgeving gaan verkennen. Pizzaatje gegeten en wat gedronken. Toch ook al weer wat kilometers gemaakt blijkt later. Daarna ingecheckt en doelen bepaald. Trevi fontein, hard rock cafe en wat gewinkeld.

We hebben gegeten in Trasteverde. Dit is een wijk van Rome waar veel mensen uitgaan en gaan eten. Hip and happening… Nou daar moesten wij natuurlijk zijn… We hebben gegeten bij Bir and Fud. Aan te raden. alleen het personeel heeft meer lol met elkaar dan dat ze letten op de gasten, maar ja dat is ook hip and happening. Het voordeel van Bir and Fud? Ze schenken alleen maar micro brewery bier van locale brouwerijen. En daar zitten erg lekker bij!

We zijn de zondag begonnen met het ontbijt in het hotel. Prima Amerikaans buffet inclusief slechte Amerikaanse koffie. Dit is de eerste keer dat ik in Italië een slechte kop koffie heb gehad!

Hierna zijn we naar Porta Portese. Daar zou een antiekmarkt zijn met duizenden kramen. Nou het waren er ook duizenden alleen met de bekende meuk. Er waren maar een paar antiek kramen bij… Jammer maar wel weer een leuk ervaring bij een koffiekraam! Wat kunnen sommige mensen een lol hebben

Daarna zijn we naar de paus gelopen! Druk! druk! Alsof de goede man thuis is! Nou zit hij natuurlijk gewoon in zijn buitenverblijf! Dus wij zijn door gelopen naar het Pantheon! Een geweldig mooi kerk van meer dan 2000 jaar oud. Het is de enige ter wereld met een on ondersteunde dome van beton van deze afmeting! We zijn gewoon vergeten hoe je dat moet maken…. Raar!

Daarna had Rob een aantal restaurants op het oog. De mooie kleren moesten aan en daar gingen we! Wat dacht je allemaal “chiuso per ferie” of te wel gesloten in verband met vakantie! Niet dus… Waar zijn we beland… Bir and Fud! Ik zeg niets! Hip and happening!

Ik spreek je…

Dag 15 Inpakken en klaarmaken voor vertrek

Vandaag gaat er niet zoveel gebeuren. We gaan inpakken en voorbereiden om naar Rome te vertrekken morgen. Koffers opzoeken en inpakken, auto een beetje schoonmaken en inpakken en dan is het zwembad tijd. Morgen gaan we niet al te laat weg dan hebben we nog een beetje een middag in Rome.

Vanavond gaan we eten bij de eigenaren en sluiten zo af waarmee we ook begonnen zijn.

Ik spreek je in Rome…

Dag 14 Wandeling naar Montone en relax…

Vandaag zijn we de calorieën aan het wegwerken. Een wandeling de berg op en af naar het plaatsje waar we op uitkijken. Behoorlijk berg op in 34 graden, maar wel een mooie wandeling.

Het plaatsje zelf is te picture perfect! Om daar toch een huis te hebben en dan 's ochtends naar het plein te lopen voor een cappo en een dolci.

De honden die we onderweg gezien hebben zijn jachthonden die buiten het seizoen hier worden gestald. Een soort caravanstalling voor jachthonden.

Trouwens die calorien zitten er al weer op hoor, want in Montone hebben we natuurlijk wel een cappuccino en een dolce genomen.

Ik spreek je…

 

Dag 13 Mercantado dell’ usato, Trestina

Vandaag was het de dag van de rommel. We zijn in Trestina naar de rommelboer geweest. Heerlijk rommelen in andermans troep. Oude banken, oude radio's, televisies met een ouderwetse beeldbuis en gewoon veel oude meuk. Jammer genoeg kunnen we niets meenemen en echt iets kleins, leuks hadden ze dan weer niet.

Het heeft de afgelopen nacht geregend en dat betekent dat het vandaag 22 graden is. Dat is een verademing na de temperaturen van de afgelopen dagen. Je ziet mensen ook echt allemaal buiten zitten en met elkaar praten over schuttingen en heggen. Geweldig om te zien al die oude oma's en dikke mamma's die op een stoel in de tuin zitten naar lucht te happen. Geweldig!

Ik spreek je…

 

Dag 12 Spello

Vandaag zijn we naar Spello geweest. Volgens de boekjes een van de mooiste stadjes in Umbrië. Het wordt alleen vaak overgeslagen door de toeristen die naar Assisi gaan. Dit klopt allebei! Spello is zo uit een boekje gerukt en er zijn eigenlijk alleen maar Italiaanse toeristen en een verdwaalde buitenlander met hetzelfde boekje als wij.

Mooie plaats met veel plaatsje die Italië uitbeelden. Goed geluncht met een geweldig uitzicht.

Wil je nog een foto?

Continue reading

Dag 11 Valdichiana Outlet Village, Annemarie en Twan

Vandaag hebben we vrienden bezocht op een beetje een vreemde lokatie, maar deze lag het beste tussen onze twee vakantie plaatsen in, Valdichiana Outlet Village. Het was leuk om ze te zien en een beetje bij te praten. Hun twee kinderen zijn ook altijd leuk, Marijn met d'r rode krullen en Luuk met z'n blonde haren en zo'n ondeugende blik. We hebben de pranzo in de village gedaan en dan verbaas je je toch weer over de kwaliteit van eten in Italië. Prima pizza die je in een goed pizza restaurant in Nederland nog niet zou krijgen. Na een shopping spree en een ijsje zat het er weer op en zijn we rond een uurtje of vijf richting huis gegaan.

Thuis nog snel even een duik om af te koelen, maar dan merk je dat de vliegen en bijen toch te lastig worden als de zon onder is. Het was een snelle zwem, morgen beter!

Ik spreek je…

 

Dag 10 Città di Castello en zwemmen

Vandaag zou er een rommelmarkt zijn in Città di Castello. Dit dorpje heeft heel tegenstrijdig geen castello en is geen Citta, maar goed wel een grappig dorpje. Zeker omdat we volgens Rob op tijd weg moesten, want dan konden we goed kijken. Wij dus om 8 uur in de auto en om half negen stonden wij weer eens tussen de potten en de pannen op de plaatselijke markt…. Blijkt het morgen te zijn…

Goed we hebben nu wel een stad zien ontwaken en mensen die in de ochtend naar hun plaatselijke cafe gaan om het espressootje te nuttigen samen met de krant. Geweldig om te zien. Het is schijnbaar ook helemaal niet raar om om half negen al een glas prosecco naar binnen te kachelen.

Wat ons ook opvalt is het grote aantal porchetta karren je ziet staan op deze markten. Dit is een kar die varkensvlees verkoopt aan het stuk. Deze karren hebben wij in Toscane helemaal niet gezien en hier breek je je nek erover. Hmmm. Misschien is het daar nu ook een hit. Je weet het niet… Het is wel lekker! Dus laat maar komen die porchetta!

Ik spreek je…

Dag 9 Forligno en pizzeria Pommerancio

Vandaag zijn we naar Forligno geweest. Dit is een normaal stadje in Umbrië. Geen rare torens, kastelen, bergruggen of ander speciaals. Nee, gewoon een stadje in een provincie in Italië.

Het was gewoon leuk! Heerlijk om rond te hangen en te slenteren. Weer een mooie binnenstad met veel steegjes en mensen die gewoon boodschappen doen. We hebben heerlijk koffie gedronken en mensen gekeken, daarna zijn we de hele oude binnenstad doorgelopen. In een zijstraat stond een ber waar ze café Diemme koffie verkochten. Er stonden in de etalage een hele serie speciale espresso en cappocino kopjes. De cappocino kopje zijn van de steden serie en de espresso kopjes van de sport serie. Ik heb er een aantal gekocht. Mooi!

 

In de avond zijn we pizza gaan eten in Umbertide. Pizzeria Pommerancia was een aanrader van de huiseigenaar. Mooie zaak, modern met een mooi buiten terras. Hier hebben we heerlijk gegeten. Later bleek dat we een grote no, no hebben gedaan. Italianen schijnen pasta en pizza nooit te mengen. En wij hebben heerlijk een pasta naar binnen gewerkt met daarna een pizza… Nooit doen dus. We hebben gemerkt waarom. Het ligt erg zwaar op de maag.

Voor de rest hadden wij wel een erg duidelijke gevoel van gay bij deze zaak. Niet dat we dat erg vonden hooor, maar de bediening is een aanrader!

Ik spreek je…