Afscheid en op weg naar huis

Vanochtend in gepakt en rond half tien de auto in. We hebben een rit van een 350 kilometer voor de boeg naar Trento, want het wordt de drukste dag van het jaar op de Italiaanse snelwegen. Dat was ook de reden om een hotel in Trento te nemen en de Brennero voor de volgende dag te laten staan.

We zijn binnendoor gereden van Bottinacio tot aan Modena. Achter af bezien is het een behoorlijk stuk door de bergen. Misschien zelfs wel iets te veel. Het is wel erg mooi! Ik kan het iedereen aanraden. Alleen moet je dan niet ook nog een 3 uur in de file naar Trento moeten rijden. Dit is een afstand waar je zonder file ongeveer 1 uur over doet. Angela en Rob2 zijn om 10 uur vertrokken en zijn via de snelweg gegaan. Zijn reden rond 5 uur bij Trento langs. Dus het had niet veel verschil gemaakt of je nu via Firenze of via Pistoia waren gegaan.

We gaan nu eerst eens eten en dan is het vroeg naar bed. Morgen staat ons 11 uur auto te wachten met de Brennero tunnel.

We gaan het zien!

Ik spreek je hierna nog 1 keer om af te sluiten!…

Lucca is geweldig, uit-eten gaan ook!

Vanochtend zijn we naar Lucca gereden. Het was eigenlijk meer zo iets van: “ach we weten niet meer wat we moeten doen en dan gaan we maar naar iets waar we al geweest zijn” maar terwijl we er rondliepen realiseerden we ons dat we er niets meer van wisten en dat we het erg leuk vonden. Lucca bestaat uit allemaal kleinere piazza's en pleintjes. Dus je hebt van die smalle steegjes en straatjes en die gaan dan plotseling wat uit elkaar om een klein pleintje te vormen. Daar kijken dan allemaal woningen op uit. Ik kan me dan voorstellen dat het daar 's avonds een drukte van jewelste is met kinderen die spelen en ouders die bijpraten. Alle oudjes die wat bijkomen van de hitte. Eigenlijk net zo als in Montespertoli, maar dan in een stad.

We hebben bij een osticeria geluncht. Lekker, maar duurder dan we gewend zijn en dat komt natuurlijk omdat je in een toeristen plaats gaat eten.

Vanavond zijn we uitgenodigd om te gaan eten met onze vrienden. Ze doen dit om ons te bedanken voor een week vol zon en een relaxte sfeer! We hebben heerlijk gegeten bij het restaurantje waar we ook aan het begin van de week hebben gegeten. Ik blijf erbij. Ik heb deze hele twee weken niet een keer slecht gegeten. Die Italianen weten wat lekker is!

Ik spreek je…

 

Lucca of toch geen Lucca

Vandaag wilden we naar Lucca, maar de eerste stop was olijfolie kopen bij het locale olijfolie perspunt. Hier worden alle olijven uit de omgeving geperst omdat het veel te duur is voor een kleine boer om de apparatuur aan te schaffen om op een goede manier olie uit de olijven te persen. We hebben een paar liter heerlijk olijf olie gekocht om het komende jaar over de salades te doen… En nog gezond ook! Daarna wilden we eigenlijk door naar Lucca, maar we kwamen tot de ontdekking dat het veel te laat was. Als we in Lucca aankwamen wa alles al dicht of was het veel te heet. Wij zijn na wat rond tijden in Montelupo geëindigd. Dit is het dorpje waar je de snelweg (strada grande communicazione Fi-Pi-Li, mooi hè) af moet. We zijn er nog nooit geweest en we hebben wat gemist. Het is een leuk dorpje met met veel winkeltjes met ceramiek. Er wordt hier veel gemaakt.

Na het Montelupo avontuur zijn we terug gereden naar de casa en heerlijk in het zwembad gedoken! Heerlijk!

Morgen gaan we Lucca vast halen.

Ik spreek je…

 

Teleurstellend Pistoia

Vandaag zijn we naar Pistoia geweest. Voor een deel omdat er een markt zou zijn met veel lokale producten en omdat het heel levendig zou zijn. Op de heenweg zijn we via de snelweg gegaan en het was erg druk bij de afrit tolpoortjes. Dus wij dachten van nou gaat het gebeuren hè…. De mooiste markt die we ooit gezien hebben. Deze mensen gaan daar allemaal naar toe! Niets was minder waar. Het was een markt met de bekende meuk. Kleding van twijfelachtige herkomst en al zeker niet voor ons. Of wij moeten voor onze hoptietjes plotseling slecht zittende bh's moeten gaan dragen.

Nou we hebben een goede cappo gedronken (zie vorige entry) met een lekkere dolce en daarna zijn we al slenterend weer richting de auto gelopen, want het is tenslotte wel 36 gr in de schaduw. De terugweg was tussendoor en was veel mooier en net zo snel! Tijdens het rijden realiseerden wij ons dat het 15 augustus is en Maria hemelvaart. Dit wordt in zuidelijk Europa goed gevierd/herdacht en daardoor is alles dicht. Dat was waarschijnlijk ook de reden dat de winkels dicht waren en de lokale producten standjes er niet waren.

We hebben bij de lokale pizzeria een panina gegeten en zijn toen lekker bij de pool gaan liggen. Het is leuk dat er alleen maar mensen zijn die je kent. Je kunt dus een beetje bij kletsen en heerlijk wat dobberen in de pool! Leuk!

Ik spreek je…