Dag 22, Hondeproblemen en Egyptisch museum

Vannacht was het hommeles met de hond… Marple heeft de laatste dagen in Montespertoli los kunnen lopen met de andere hondjes. Dat is leuk, maar je hebt ook geen zicht meer op was ze allemaal naar binnen propt… En dat is veel van stokjes tot geitenpoep en ze likt nu tuurlijk elke flats die ze op straat tegen komt. Zeker in de buurt van een gelateria. Marple heeft bedacht bij het binnen rijden van Turijn dat ze maar eens aan de rees moet gaan! Erg onhandig als je vanuit je kamer eerst nog een heel 5 sterren hotel door moet…. Dus midden in de nacht maakt Marple ons wakker en dat doet ze niet zo maar… Mevrouw moet poepen. Dat neemt Rob, lief als hij is, op zich. Op de terugweg gaat Marple voor de liftdeur nogmaals zitten… Dus de nachtcongierge moest aan de poopscoop (het poepscheppen)!

Vandaag zijn we begonnen met een wandeling met Marple en een bezoek aan een warenhuis. We zitten tenslotte niet voor niets in het midden van Turijn aan de Via Roma. Daarna hebben we Marple op de kamer gelaten en zijn we naar het egyptisch museum geweest. Dit is een van de bekendste Museums op het gebied van egyptische kunst. Ze moeten van het Nimeto nog even leren hoe ze de signing aan moeten brengen, want je bent regelmatig de weg kwijt, maar voor de rest erg mooi.

Veel beelden en sarcofagen.

Straks gaan we nog een wandeling maken met Marple langs de Po rivier in het Parco del Valentino. Niet gek voor twee mensen die op 14-2 zijn getrouwd lijkt mij.

Ik spreek je…

 

Dag 21 Update, Da Michelle

Wij zijn net terug van het avondeten en lopen met Marple.

Het was weer een belevenis. Op 15-8 gaan veel italianen uit eten en is het in restaurants erg druk. Als je geen reservering hebt kom je meestal niet aan de beurt. Behalve als je een goed hotel hebt….

Pizzaria Da Michelle is een familie pizzeria die al sinds 1922 pizza's bakt!

Het was een belevenis om er te zitten. Gecontroleerde chaos is het enige wat ik ervan kan zeggen. De pizza's zijn klein en wat dikker en erg lekker! Geen light menu!

Ik spreek je…

 

Dag 21, Vertrek en lunch bij Angelo

Vandaag zijn we begonnen aan de terugreis naar het noorden. Het is een natte dag geworden. We hebben veel regen gehad onderweg. Italianen kunnen niet omgaan met regen tijdens het rijden. Ze gaan in paniek op de rem en alle lamoen van de auto gaan aan. Remlichten, alarmlichten, mistlichten en breedstralers. Daarna denken ze dat het een goed idee is om midden op de snelweg te gaan staan omdat het een “beetje” regent.

Bij Angelo in Piemonte hebben we onze wijn opgehaald die hij even voor ons heeft opgeslagen. En we hebben bij hem geluncht. Het is namelijk vandaag Maria Hemelvaart en dat betekent dat iedereen vrij is en dat iedereen uiteten gaat

Nu zijn we in Turijn. In het hotel “Principi di Piemonte“. We hebben een gratis upgrade gekregen naar een junior suite en kijken vanavond uit over de stad!

Morgen zijn we nog hier en dan gaan we maandag verder door naar het noorden.

Ik spreek je…

 

Dag 20, in de pool en eten in Montespertoli

Vandaag was het feest! Dus dat betekent: Taart en dat moet je halen bij de pastischeria. Dus samen met May en Andre in de auto naar Montespertoli. Eerst een Cappo, daarna naar de Barbier en dan Taart.

De rest van de dag hebben we heerlijk in de pool gehangen en bier gedronken.

Aan het begin van de avond zijn we weer richting Montespertoli gegaan om te gaan eten bij I'Licchio. Dit is een bistro zonder warme keuken, maar wel met heerlijk vleeswaren, salades en gegrilde groente. De wijnen zijn allemaal lokaal en erg lekker. Een aanrader!!

Lang leve mij!

Ik spreek je…

 

Dag 19, Montelupo en VERRASSING

Vandaag zijn we 's ochtends gaan zwemmen en daarna naar Montelupo. Dit is een plaatsje heel dicht in de buurt. Dit is bekend om zijn keramiek. Erg leuk. Gewoon en klein. Niks toerist!

Om 2 uur stonden voor mijn verjaardag alvast May en Andre voor de deur! In de categorie VERRASSING!!! Helemaal niet verwacht! Later blijkt dat Rob dit al een jaar aan het plannen is en dat er diverse keren naar mij versproken is. IK HEB NIKS GEMERKT!

Erg leuk!

We hebben lekker gebbqd en er is ook de nodig liter alcohol geschonken!het was gezellig. Ik heb mijn laatste minuten van mijn 49 jaar min of meer bewust… Luid nederlandse volksliederen zingend… Meegemaakt!

Ik spreek je…

 

Dag 18, Montespertoli en eten bij La Ginistra

Vandaag was weer een dagje genieten. Eerst een lekker baantje trekken in ons privé zwembad. Iedereen was de deur uit… Dus we hadden het rijk alleen. Daarna rustig naar Montespertoli. Een plaatsje ongeveer 10 kilometer verder op (we kijken er op uit) en daar een cappo gedaan en wat rond gekeken. Wat blijkt de barbier werkt nog steeds. De goede man is volgens mij al aardig in 60, maar er wordt nog vrolijk geschoren en geknipt. Daarna hebben we iets leuks gekocht voor ons huis. ???? Ja wat zou dat zijn???

Daarna weer naar huis en heerlijk bij het zwembad gelegen. Het was nog steeds alleen van ons!

Om 7 uur werden we verwacht bij La Ginistra een Agriturismo (het zelfde als waar we nu zitten) alleen ligt het aan de andere kant van Montespertoli. Het is ongeveer 20 minuten rijden. Berg op en af en weer op en weer af… En dan ben je er…

We hebben heerlijke honing gekocht van eigen bijen en hebben er heerlijk biologisch en vegetarisch gegeten. De risotto met peer en pecorino ga ik thuis ook maken. Die was erg lekker!

Morgen ben ik nog 1 dag 49 en dan gaat de teller op 50! Ik maak er het meeste van! Meer kan je niet doen! Ik ga morgen allemaal jonge en onbezonnen dingen doen!

Ik spreek je…