Laatste tussenstop voor het einde van de vakantie

We zitten in Frankrijk. Vlak bij pont de vaux. Het hotel is Le Jardin de la Reyssouze en is erg leuk. Kleinschalig en leuk opgezet met moderne elementen, maar ook heerlijk Frans.

Ook in Frankrijk is het Maria hemelvaart en dat betekent dat er heel veel dicht is. De dame van het hotel zegt dat we wel wat kunnen eten bij de snack van het zwembad. De plaatselijke traiteur verzorgd ook de snack en dat moet dus wel goed zijn. We gaan dat straks onderzoeken.

De rit hiernaar toe is prima verlopen op een kleine file na in Italië. Bij een tolpoort was alles afgezet, want er was iemand niet goed geworden en die is met de traumahelikopter opgehaald. Dat duurde een klein halfuurtje en toen konden we verder.

De lunch was dit keer een MacDonalds en dat was het weer echt niet…. maar goed veel is dicht en we konden dus niet anders.

Zo nu gaan we wandelen naar de snack en dan redelijk op tijd naar bed om morgen de langste trek te maken.

Ik spreek je…

Genua, Geniaal

Gisteren zijn we naar Genua geweest. Dit ligt op dezelfde afstand als Turijn, maar dan de andere kant op. Genua is een mooie stad met brede boulevards en mooi huizen. Aan de andere kant is het ook een havenstad en dat is altijd een beetje smoezelig. Dat is ook de charme.

Het was zondag en daardoor was de binnenstad relatief rustig. De wegen waren in ieder geval bijna leeg en dat was maar goed ook, want daar heeft een planoloog aan gewerkt die duidelijk last had van schizofrenie. Mijn hemel hoezo in elkaar proppen en boven en onder elkaar door. Je moet je voorstellen dat er een weg op palen door de stad heen is gevlochten en daar zijn in de loop van de tijd andere wegen omheen gedraaid. Een knoop die niet meer te ontwarren is.

De rit ernaar toe was ook erg mooi. Door de heuvels van Piemonte. Dat was misschien nog wel het mooiste van de dag.

Ik spreek je…

Florance

Gisteren zijn we naar Florence geweest.

We zijn er natuurlijk al vaker geweest, want als je er in de buurt bent moet je er even heen. Dus de hoogtepunten hebben we al gehad. Wij vinden het leuk om wat te slenteren en wat straatjes te bekijken en een beetje van de overvolle plekken rond de Duomo.

We zijn naar een parkeergarage gereden in Borgo la Croce. Daar kan je met de telepass zo inrijden. Het fijne is dat je dan een gewone parkeergarage hebt en niet van die rare mannetje met een garage die met je sleutels ervandoor gaan.

Toen we uit de parkeergarage kwamen stonden we midden op een lokale markt. Erg leuk met wat "antiek" en fruit. Er was ook een leuke bar/bistro Gilda genaamd. Er mooi ingericht, maar de koffie had ze duidelijk nog een cursus voor nodig. De cappo was om je bek te verbranden en smaakte meer naar melk dan naar koffie.

Daarna verder de stad in. Je komt bijna altijd langs de Duomo, maar dan links en rechts de straatjes in. Op een staan we dan voor een snoepwinkel met een geweldige etalage!

Van boven tot onderen vol met snoep.

Rond dat tijdstip trok de hemel dicht en werd het donker. We hadden de binnenstad eigenlijk wel gezien en hebben de terugweg maar ingeslagen.
Vlak voor de parkeergarage begon het te sputteren en terwijl wij de auto instapten hoorden we het buiten losbarsten.

We zijn letterlijk Florence uitgespoeld. Slagregen, windstoten en overstromingen alles was aanwezig. Best spannend, maar gezien het feit dat Italianen met regen niet kunnen autorijden en de alarmlichten aanzetten en aan de kant gaan staan hebben we de weg voor onszelf!

Mooie dag!

Ik spreek je…

Dag ???: hoezo het is hier heet

Ik ben het een beetje kwijt…

Ik kan me nog herinneren dat we in Italië aankwamen en dat we tegen elkaar hebben gezegd dat het best wel warm was…

Volgens mij zijn we ondertussen op de helft van onze vakantie en de temperatuur begint een beetje te dalen…

Het is de afgelopen dagen 40 graden of er boven geweest. 'S nachts komt de temperatuur dan nauwelijks onder de 30 en dan is het zweten geblazen….

We hebben Ferrara gezien en we hebben veel in het zwembad gezeten. Gelukkig had onze eerste locatie airco en was het 's nachts te doen, maar bij Lisa moeten we echt Italiaans zijn en zonder airco de nacht in… het is niet te doen…

Maar goed overdag is het heerlijk alleen kom ik aan verslaglegging niet meer toe… dan is de batterij gewoon op!

Je moet het dus doen met: het gaat goed en we sudderen heerlijk….

Ik spreek je…

Dag 4, High Peak en terug naar huis

De ochtend begon met een gedoe om het ontbijt. H en D. wilden niet in het hotel ontbijten, want dat was zo duur. Okay het was ook aan de hoge kant, maar je krijgt er ook wel wat voor. Maar goed wij zijn meegaand en gaan op zoek naar een ontbijtplek. Het wordt Moose Coffee een hippe tent op 10 minuten lopen. Daar aangekomen blijkt er een rij te staan, want hip en happening… H en D. hebben hier toch moeite mee… Hoe nu verder… Terug naar het hotel? Door zoeken? uiteindelijk komt het er op neer dat H en D. naar het station gaan en daar een broodje gaan eten en wij blijven in de rij staan om te gaan ontbijten.

Beetje jammer, maar het is nu eenmaal zo.

Wij zijn daarna nog een beetje gaan rond toeren en hebben geluncht op de High Peak! Erg leuk bij een pub genaamd “The cat en the Fiddle” een soort wandelaars cafe midden op een open vlakte van de peak district. Mocht je in de buurt komen? Een aanrader…

Ik spreek je weer als we weer op vakantie gaan…